GYIK

 

Miért érdemes bevinnem az órám elemcseréhez?
Mert nemcsak szimpla elemcsere, hanem az órát felülvizsgálják, szimmeringeket, vízállóságot leellenőrzik, az órát kitisztítjuk. Ismerjük az órák mechanikáját, így tudjuk hova és mivel nyúlhatunk. Mindezt garanciával teszük.

Mennyibe kerül egy elemcsere vagy egy óraszíj?
Órafüggő, 1000-3000Ft közötti összeg, fél év elemgaranciával. A vákumdobozban ezután ellenőrzik az óra vízállóságát, hiszen egy beázott óra alaplapja az óra új árának 60-70%-a is lehet. A POLAR óraszíj átlagosan 4900Ft, a legdrágább az RS200, RS300X, AXN700-as mely 6500Ft, a legolcsóbb az M vagy A szériás óráké, mely 3900 Ft. Suunto óráknál 3900-14 000 Ft.

Mennyi ideig jó egy elem az órában?
Szintén órafüggő, leggyakrabban pl. a POLAR RCX3 sorozatnak van szüksége elemcserére, s a Polar H7 mellkaspántnak, ezeknek 6-10 hónap az élettartamuk. Az S szériás infrán letölthető órák 2-2,5 évet, a többi Polar óra 3-6 évente szorul elemcserére. A legújabb POLAR és SUUNTO medellek átlagban 10-12 hónap.

Mikor garanciális egy javítás?
Ha megvan hozzá a számla és a jótállási jegy, s a termék a gyártó hibájából nem használható. A garancia érvényét veszti, ha nem szakszervizbe nyúlnak az órához, és ha nem rendeltetés szerűen használják. Bővebben lásd a jótállási jegyen. Külföldi beszerzésű készülékekre a garanciális javítás az adott országba érvényesíthető.

Honnan tudom, hogy elemet kell cseréltetni az órában?
A 2004 után vásárolt órákban van elemkimerülés jelző, s a jobb alsó sarokban a számlapon megjelenik egy kis elemjel. Ezután 2-4 hétig még bírja az elem. A start gomb megnyomása után elhalványodik kisebb-nagyobb időre a kijelző. Nem csipog és nem világít az óra, illetve a letöltés is akadozik.

Mit tegyek, ha az óra szíja megadta magát?
Meg kell nézni az óra típusát, s küldeni egy mailt mire van szükségünk, ha nem tudjuk milyen polar óránk van, érdemes átnézni az eddigi 30 évben megjelent polar órákat. Hívjon fel, hogy segíthessünk.

Lemerült a Mellkaspántom, s nem tudom milyen lenne jó a mostaniak közül!?
Ekkor vagy hívjon fel telefonon, vagy nézze meg a Mellkaspánt kompatibilitás cikkemet.

Vidéken élek, s emiatt nem mennék fel Bp-re, megoldható e a Postai lebonyolítás?
Igen, természetesen. Küldök ki GLS futárt a címére/ munkahelyére, s a futár hozzám hozza azt értékbiztosítva (70eFt-ig alapból). Futár rendelése csak is kizárólag emailben történhet, s azt vissza is igazoljuk, hogy mely napra rendeltük meg a futárt. A garanciális és egyéb javítás alkalmával felmerülő postai díjak minden esetben a vevőt terhelik. A csomagküldés ára, ha behozatom a GLS csomagküldővel, s visszaküldöm javítva a címre 3000 Ft/alkalom áfával.

Hol tart az órám javítása?
A hozzánk leadott, vagy GLS futárral beküldött órák szervizmunkáját nyomonkövetheti. Automatikusan küldünk Önnek emailt, ha az órát leadja, vagy az órája elkészült. Online szervizmunkalapunkon pedig Ön is láthatja a munkafolyamatokat. Online szervizünk a http://zergeszerviz.hu weboldalon látható, mely rengeteg kényelmi funkció mellett egy abszolult követhető rendszer.Zerge

Nyitva tartás

hétfő 13:00-19:00
kedd 09:00-16:00
szerda 13:00-19:00
csütörtök 09:00-16:00
péntek 09:00-16:00
szombat zárva
vasárnap zárva

Bolt és kapcsolat

1033 Budapest Szentendrei út 13

+36 1 6111 444

zerge@zerge.info Bankkártyák